Translate

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΙΔΙ & ΠΙΑΝΟ !!


Υπάρχουν πολλές σύγχρονες και τεκμηριωμένες μελέτες που αποδεικνύουν ότι παιδιά που μαθαίνουν μουσική έχουν καλύτερη δυνατότητα συγκέντρωσης αλλά και γενικότερα αναπτύσσουν καλύτερα τις δεξιότητες τους.


  
photo: http://weheartit.com    


 Η δημιουργικότητα θεωρείται σήμερα ως ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει σε κάθε άνθρωπο, το οποίο αναπτύσσεται με την κατάλληλη ενθάρρυνση και τροφοδότηση από το περιβάλλον. Σύμφωνα με την Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή της Βρετανίας για Δημιουργική και Πολιτισμική Εκπαίδευση (National Advisory Committee on Creative and Cultural Education), ως δημιουργική δραστηριότητα μπορεί να εννοηθεί κάθε «δραστηριότητα που χαρακτηρίζεται από φαντασία, και έχει σκοπό να παραγάγει προϊόντα που είναι πρωτότυπα και μοναδικά». Ήδη από τις αρχές του 20ού αιώνα μουσικοπαιδαγωγοί, όπως η Coleman, είχαν επισημάνει τη στενή σχέση της δημιουργικότητας με τις διάφορες μουσικές δραστηριότητες και τον κεντρικό ρόλο που πρέπει να έχει το στοιχείο της δημιουργικότητας στα εκπαιδευτικά προγράμματα μουσικής. Μέσα από τις δημιουργικές μουσικές δραστηριότητες τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τον ήχο και τα χαρακτηριστικά του, αναπτύσσοντας παράλληλα τη δημιουργικότητά τους. (Απόσπασμα από το ''Βιβλίο Εκπαιδευτικού'' Α΄& Β΄Δημοτικού.)



2 σχόλια:

  1. επειδη το μαρινακι το ξερω απο πολυ μικρο παιδι[απο το δημοτικο] γνωριζω καλα τη πορεια της στο θεμα της μουσικης. Αγαπαει αυτο που κανει και ως δασκαλα πιανου ειναι οτι καλυτερο για τα παιδια.Την αγαπανε και γι αυτο διδασκονται το πιανο πιο ευκολα και γρηγορα. Σας την προτεινω ανεπιφυλαχτα.Ο γιος μου αν και προς το παρον δε καταφερε να συνεχισει το πιανο λογω αλλων δραστηριοτητων τη λατρευει και μεσα απο εκεινη λατρεψε και το συγκεκριμενο οργανο μουσικης.Μαρινακι ελπιζω να ερθει παλι η ωρα που θα τον διδαξεις με την αγαπη σου.ΓΙΟΥΛΗ ΣΜΑΙΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ πολύ Κυρία ''Γιουλάκι''!!!!!!! :) Να δώσετε ένα μεγάάάάάάλο φιλί από μένα στον Αρούλη!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή